VHZ Webshop

Uw mandje

Tips en informatie Marabu Fun Liner
Nederlands
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
Marabu Fun Liner

Marabu Fun Liner

Bijzonder veelzijdige verf met uitmuntend opblaas of glitter resultaat; op water basis voor kleuterschool, school, hobby en vrije tijd. Heel eenvoudig te gebruiken omdat u rechtstreeks vanuit de liner schildert.  

Geschikt voor papier, karton, hout, steen, terracotta en zelfs textiel (wasbestendig tot op 40 °C). Ook kan het gecombineerd worden Marabu-fun & fancy: Fun Liner Glitter voor glitter resultaten op afgewerkte fun & fancy-afbeeldingen, Fun Liner Magic voor gekleurde omtrekken.   

Hoe te gebruiken

Voor u op papier, karton, hout enz. schildert er op letten dat de oppervlakte schoon en stofvrij is. Was en droog alle textiel eerst om wasverzachter te verwijderen. Breng de verf rechtstreeks met de liner aan. Breng de verf aan door de punt zachtjes in het textiel te drukken. De gedroogde verf (droogtijd circa 6-12 h) als volgt fixeren of opblazen:

Fixatie (opblazen) van Fun Liner Magic

Plaats in een voorverwarmde oven tot de verf opblaast en er mat uitziet - papier, karton, hout , enz.: 10 - 60 sec/150 °C; steen, terracotta: 5 - 10 min/150 °C. Daarna kan Fun Liner Magic aangeraakt worden en met een vochtig doek schoon geveegd worden. Om textiel te fixeren (opblazen) elke beschilderde plek van de achterkant op een zachte ondergrond kort strijken (10-60 sec, temperatuur katoen), tot de verf opblaast en er mat uitziet. Alternatief in een voorverwarmde oven, 10-60 sec bij 150 °C. Daarna is uw tekening wasbestendig op tot 40 °C. Was en strijk binnenstebuiten

Fixatie van Fun Liner Glitter

Het is niet noodzakelijk om op papier, karton, hout, enz. te fixeren. Fun Liner Glitter is reeds na droging aanraak bestendig en kan met een vochtig doek schoongemaakt worden. Fixeer textiel door het strijken van elk geschilderd gebied met een dunne doek over de oppervlakte, stand katoen. Strijk 3 mins. per 30 cm² of fixeer in de oven 8 mins. op 150 °C (voorverwarmd). Dan is uw tekening was bestendig op tot 40 °C. Was en strijk binnenstebuiten.