VHZ Webshop

Uw mandje

Tips en informatie Wasvoorschriften garens
Nederlands
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
Wasvoorschriften garens

De geborduurde artikelen moeten ook mooi blijven.

Wasvoorschriften

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder over de wasvoorschriften zodat je er ook nog lang plezier van hebt.


Wasvoorschrift Rayon/Viscose garen (kunstzijde):

Normale was

Het beste resultaat bij het wassen van een geborduurd artikel krijgt u door te wassen op 40 of 60 ºC met een fijnwasmiddel. Geborduurde artikelen mogen nooit in een vochtige of natte toestand op elkaar of samengeknepen blijven liggen. Niet centrifugeren indien niet eerst grondig gespoeld is. Geborduurde artikelen nooit uitwringen. Wrijven bij het verwijderen van vlekken, vermijden. Hoe lager de temperatuur van het wassen is, des te belangrijker is het spoelproces. Wanneer u geborduurde artikelen wilt strijken dan alleen strijken van de achterkant of tussen twee lappen stof. Bevochtigen bij voorkeur met een stoomstrijkijzer i.p.v. het artikel met water te besproeien. Strijken bij voorkeur zonder stoom en nooit op de goede kant.

Kookwas

De kwaliteit van kleurechte kunstzijde is ook bestand tegen kookwas. Gebruik hiervoor echter geen wasmiddelen die bleekmiddelen bevatten, zoals peroxide, chloor of optische witmakers. Deze chemische toevoegingen kunnen kleurverandering veroorzaken.

Belangrijke tips:

Mochten er toch verfstoffen in het water zijn gekomen, dan blijven spoelen tot zij eruit zijn. Vlekken uitsluitend verwijderen met een middel dat geen bleek- of ontkleuringmiddelen bevat. Daarna direct in de wasmachine wassen (zoals eerder beschreven). Door milieu beschermende maatregelen zijn wij menigmaal gedwongen om o.a. de kleurstoffen aan te passen. Door deze aanpassingen zijn ondanks onze grote moeite minimale kleurafwijkingen niet uitgesloten. Onze producten zijn gegarandeerd volgens de Europese productierichtlijnen, dus vrij van schadelijke stoffen.

Strijken bij voorkeur zonder stoom en nooit op de goede kant.


Wasvoorschrift Polyester borduurgaren:

Normale was

Met polyestergaren geborduurde artikelen mogen bij 95 graden Celsius worden gewassen en zonodig mogen er chloor bevattende middelen toegepast worden. Artikelen nooit in een vochtige of natte toestand op elkaar of samengeknepen laten liggen. Niet centrifugeren indien niet eerst grondig gespoeld is. Geborduurde artikelen nooit uitwringen. Wrijven bij het verwijderen van vlekken vermijden. Hoe lager de temperatuur van het wassen is, des te belangrijker is het spoelproces.

Wanneer u geborduurde artikelen wilt strijken dan is het aangeraden om dit alleen op de achterkant of tussen twee lappen stof te doen.

Bevochtigen bij voorkeur met een stoomstrijkijzer i.p.v. het artikel met water te besproeien. Strijken bij voorkeur zonder stoom en nooit op de goede kant.

Kookwas

De kwaliteit van Polyester garen is ook bestand tegen kookwas. Gebruik van wasmiddelen die bleekmiddel, zoals peroxide of chloor en optische witmakers bevatten is toegestaan. Wasgoed wel goed spoelen.

Chemisch reinigen

Moet met grote zorg gebeuren. Vooral de donkere tinten kunnen bij direct bespuiten met reinigingsmiddelen na de behandeling een lichte kring vertonen. Vermijd voorbehandelingsmiddelen.