VHZ Webshop

Uw mandje

Tips en informatie Starterset Mylar-Angelina-Foil Mix
Nederlands
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
Starterset Mylar-Angelina-Foil Mix

Een mix van in totaal 48 folies bestaande uit 10 kleuren Mylar Opal Iridiscent en Opal color, 4 kleuren Mylar Neon. 18 kleuren Angelina Film, 16 kleuren folie. Elke folie 4"x 4" (10.16 cm x 10.16 cm). Mylar Opal, Opal Color en Angelina Film zijn wasbaar. een hele leuke mix voor machinaal borduren en artquiilten.

MYLAR (ook los verkrijgbaar- zie bij de voorbeelden apart het onderwerp Mylar):

Het kan prima gebruikt worden om borduurpartronen of quiltpatronen te verfraaien. Het geeft een extra glimmende dimensie aan een borduurpatroon als of er metallic garen gewerkt is.

Mylar Opal, de Iridiscent en de Opal colors kunnen zonder problemen gewassen en gestreken worden en op lage temperatuur in de droger. De Mylar colors, metalcolors en de neon zijn daarvoor niet geschikt hoewel ze een keertje wassen wel aankunnen.Strijk het motief altijd op lage temperatuur en met een strijkdoek tussen de Mylar en het strijkijzer of aan de achterkant van de stof. Maar nooit direct op de Mylar.

ANGELINA FILM:

Angelina Film is het materiaal waarvan de Angelina vezels worden gesneden. Om Angelina Vezel te maken wordt de film geplaatst op een snijmachine en versnipperd, waarbij metallic of normale Angelina ontstaat. De film is met warmte te plakken aan zichzelf en aan beide soorten vezels, dus je kunt vezels bovenop een stuk film of tussen twee vellen film plakken. Het biedt allerlei nieuwe ontwerpmogelijkheden.

1. Steangelina-mogelijkhedenmpel en folie aanbrengen.

Stempel met een permanente inkt, voegt dan een kleine folie toe door een folieblad op bovenkant te plaatsen en strijk het. Een beetje van de folie zal aan de Angelina film plakken. Gebruik het in uw kaarten, fiberart briefkaaren, ATC en inchies.

2. Verfrommel het en strijk het daarna

Dit is een enkele laag film die in de vuist is verfrommeld en daarna gestreken. Het geeft een prachtige textuur! Hiermee maak je prachtige vleugels - voor insecten, feeën, goede feeën, engelen en meer.

3. Gebruik een verfafbrander (heatgun)

Gebruik van een verfafbrander veroorzaakt een geheel nieuwe textuur. Het bubbelt het omhoog. Volgens Kristen van Fiber on a Whim, kunt u prachtige rotsen, nat van het water, in het landschap maken door in de kuiltjes te stikken. Afhankelijk van hoe het is gequilt, kan het er ook als snelstromend water, of gesmolten lava, of een waterval uitzien, of…

4. Maak meerdere lagen

Dit voorbeeld laat drie lagen zien die met een Clover mini strijkijzer zijn geplakt, dat op de laagste temperatuur ingesteld is. Kijk eens naar al die textuur.

FOIL:

Deze prachtige folies kunnen worden gebruikt om vele artikelen mee te verfraaien van kleding tot wenskaarten, glaswerk en nog vele andere toepassingen.