VHZ Webshop

Uw mandje

Tips en informatie
Nederlands
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
Marabu Fun Liner

Marabu Fun Liner

Bijzonder veelzijdige verf met uitmuntend opblaas of glitter resultaat; op water basis voor kleuterschool, school, hobby en vrije tijd. Heel eenvoudig te gebruiken omdat u rechtstreeks vanuit de liner schildert.  

Geschikt voor papier, karton, hout, steen, terracotta en zelfs textiel (wasbestendig tot op 40 °C). Ook kan het gecombineerd worden Marabu-fun & fancy: Fun Liner Glitter voor glitter resultaten op afgewerkte fun & fancy-afbeeldingen, Fun Liner Magic voor gekleurde omtrekken.   

Hoe te gebruiken

Voor u op papier, karton, hout enz. schildert er op letten dat de oppervlakte schoon en stofvrij is. Was en droog alle textiel eerst om wasverzachter te verwijderen. Breng de verf rechtstreeks met de liner aan. Breng de verf aan door de punt zachtjes in het textiel te drukken. De gedroogde verf (droogtijd circa 6-12 h) als volgt fixeren of opblazen:

Fixatie (opblazen) van Fun Liner Magic

Plaats in een voorverwarmde oven tot de verf opblaast en er mat uitziet - papier, karton, hout , enz.: 10 - 60 sec/150 °C; steen, terracotta: 5 - 10 min/150 °C. Daarna kan Fun Liner Magic aangeraakt worden en met een vochtig doek schoon geveegd worden. Om textiel te fixeren (opblazen) elke beschilderde plek van de achterkant op een zachte ondergrond kort strijken (10-60 sec, temperatuur katoen), tot de verf opblaast en er mat uitziet. Alternatief in een voorverwarmde oven, 10-60 sec bij 150 °C. Daarna is uw tekening wasbestendig op tot 40 °C. Was en strijk binnenstebuiten

Fixatie van Fun Liner Glitter

Het is niet noodzakelijk om op papier, karton, hout, enz. te fixeren. Fun Liner Glitter is reeds na droging aanraak bestendig en kan met een vochtig doek schoongemaakt worden. Fixeer textiel door het strijken van elk geschilderd gebied met een dunne doek over de oppervlakte, stand katoen. Strijk 3 mins. per 30 cm² of fixeer in de oven 8 mins. op 150 °C (voorverwarmd). Dan is uw tekening was bestendig op tot 40 °C. Was en strijk binnenstebuiten.

 
Naalden

Naalden

SchmetzMadeira

Er zijn zoveel verschillende naaimachinenaalden, meer weten over de diverse soorten?

Lees meer...
 
Omrekentabel Lengtematen

Lengte van naar

Vermenigvuldigen met

Inch naar Centimeter 2,54
Centimeter naar Inch 0,39
Inch naar Millimeter 25,4
Millimeter naar Inch 0,04
Voet naar Meter 0,31
Meter naar Voet 3,28
Yard naar Meter 0,91
Meter naar Yard 1,09

 

 

 
Starterset Mylar-Angelina-Foil Mix

Een mix van in totaal 48 folies bestaande uit 10 kleuren Mylar Opal Iridiscent en Opal color, 4 kleuren Mylar Neon. 18 kleuren Angelina Film, 16 kleuren folie. Elke folie 4"x 4" (10.16 cm x 10.16 cm). Mylar Opal, Opal Color en Angelina Film zijn wasbaar. een hele leuke mix voor machinaal borduren en artquiilten.

MYLAR (ook los verkrijgbaar- zie bij de voorbeelden apart het onderwerp Mylar):

Het kan prima gebruikt worden om borduurpartronen of quiltpatronen te verfraaien. Het geeft een extra glimmende dimensie aan een borduurpatroon als of er metallic garen gewerkt is.

Mylar Opal, de Iridiscent en de Opal colors kunnen zonder problemen gewassen en gestreken worden en op lage temperatuur in de droger. De Mylar colors, metalcolors en de neon zijn daarvoor niet geschikt hoewel ze een keertje wassen wel aankunnen.Strijk het motief altijd op lage temperatuur en met een strijkdoek tussen de Mylar en het strijkijzer of aan de achterkant van de stof. Maar nooit direct op de Mylar.

ANGELINA FILM:

Angelina Film is het materiaal waarvan de Angelina vezels worden gesneden. Om Angelina Vezel te maken wordt de film geplaatst op een snijmachine en versnipperd, waarbij metallic of normale Angelina ontstaat. De film is met warmte te plakken aan zichzelf en aan beide soorten vezels, dus je kunt vezels bovenop een stuk film of tussen twee vellen film plakken. Het biedt allerlei nieuwe ontwerpmogelijkheden.

1. Steangelina-mogelijkhedenmpel en folie aanbrengen.

Stempel met een permanente inkt, voegt dan een kleine folie toe door een folieblad op bovenkant te plaatsen en strijk het. Een beetje van de folie zal aan de Angelina film plakken. Gebruik het in uw kaarten, fiberart briefkaaren, ATC en inchies.

2. Verfrommel het en strijk het daarna

Dit is een enkele laag film die in de vuist is verfrommeld en daarna gestreken. Het geeft een prachtige textuur! Hiermee maak je prachtige vleugels - voor insecten, feeën, goede feeën, engelen en meer.

3. Gebruik een verfafbrander (heatgun)

Gebruik van een verfafbrander veroorzaakt een geheel nieuwe textuur. Het bubbelt het omhoog. Volgens Kristen van Fiber on a Whim, kunt u prachtige rotsen, nat van het water, in het landschap maken door in de kuiltjes te stikken. Afhankelijk van hoe het is gequilt, kan het er ook als snelstromend water, of gesmolten lava, of een waterval uitzien, of…

4. Maak meerdere lagen

Dit voorbeeld laat drie lagen zien die met een Clover mini strijkijzer zijn geplakt, dat op de laagste temperatuur ingesteld is. Kijk eens naar al die textuur.

FOIL:

Deze prachtige folies kunnen worden gebruikt om vele artikelen mee te verfraaien van kleding tot wenskaarten, glaswerk en nog vele andere toepassingen.

 

 

 

 

 

 

 


 
Steunmaterialen

We hebben allerlei verschillende steunstoffen in ons programma. Wil je weten waarvoor ze worden gebruikt?

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 4