VHZ Webshop

Uw mandje

Voorbeelden
Nederlands
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
Haarbanden en haarclips

Haarband MilaHaarband BoHaarclipKerststof HaarbandPatchwork Haarband

Je kunt haarbanden borduren maar ook een leuk stofje is voldoende om originele haarbanden te maken. De eerste twee haarbanden zijn gemaakt door Annemieke. Is toch een superkadootje om weg te geven of om voor jezelf of (klein-) dochter te maken.

Patronen voor de haarbanden kun je onder andere hier en hier vinden.

Je kunt ook een leuke quiltstof nemen en zonder borduursel een haarband maken voor bijvoorbeeld allerlei gelegenheden zoals sinterklaas, kerst, pasen enz.

De haarclip is gemaakt met een kerstquiltstofje. Deze is op Fast 2 Fuse gestreken en met de naaimachine is er een zigzagsteek omheen genaaid. Op die manier kun je van elke vorm een leuke haarclip maken. Plak je creaties op de haarclip en klaar.


 
Kaarsen en zeepjes

Kaarsen en zeepjesJe kunt bijvoorbeeld op organza of tule borduren, een vrijstaand kantpatroon kan natuurlijk ook, en deze dan op kaarsen of zeepjes plakken met bijvoorbeeld Mod Podge of Chemage (verkrijgbaar bij hobbyzaken).

Let er wel op dat het zeepje geen diepe indruk heeft met tekst en pas de grootte van het borduursel aan zodat het past.

De kaarsen kun je ook nog met knoopjes beplakken om het er nog leuker uit te laten zien. Denk ook eens aan Pasen en Kerst, kaarsen  met borduurtjes die betrekking hebben op die feestdagen. 


 
Kaarten maken

KerstkaartOp de foto  zie je een kerstkaart gemaakt van papier. De applicaties zijn van stof en boekbinderslinnen . Ze zijn vastgeplakt met boekbinderslijm.

Met leuke knoopjes/buttons is de kaart nog extra versiert. Op deze manier kun je snel en eenvoudig leuke kaarten maken.

Tip: Je kunt bijna elke tekening gebruiken om als applicatie te dienen.Ook is het mogelijk om met de borduurmachine er iets leuks bij te borduren.

 


 
Kadomandje

KadomandjeIn deze kadomandjes zit een geborduurd gastendoekje en is er geborduurd op wc-papier. Wij hebben er nog potpourri bijgedaan om er een leuk geheel van te maken. Dit mandje kan bijvoorbeeld op het toilet worden gezet.                      

Er zijn natuurlijk nog vele mogelijkheden meer om leuke dingen in zo'n mandje te doen. Maak bijvoorbeeld zo'n mandje voor de badkamer. De potpourri kan vervangen worden door een geborduurd zeepje of doe er een een handzeepfles in met een geborduurd flesschortje.


 
Kartonnage

Het bekleden van kartonnage  is een leuke manier om persoonlijke kadootjes te geven. Elk notitieboekje, ordner, fotoboek, doosje, kersthuisje enz. ziet er weer heel anders uit met een andere stofje of boekbinderslinnen. Je kunt de stoffen of het boekbinderslinnen eventueel nog borduren voor het plakken. Ook is het leuk om voor de feestdagen zoals kerstmis en pasen bijpassende artikelen te maken voor op tafel.

Het is handig om buiten de kartonnage en de stof c.q. boekbinderslinnen de volgende artikelen te hebben: boekbinderslijm, een kwast, een roller en een verfbakje. De roller kun je heel goed gebruiken voor de grotere oppervlaktes.

Werk de hoeken af met de speciale hoekjes, verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.

Kartonnage

Tip: gebruik een tijdschrift  tijdens het plakken, na het omslaan van de bladzijde heb je gelijk weer een schone werkplek.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 8